Cezayir Ziyaret Vizesi İşlemleri

Ziyaret vizesi, Cezayir'de resmi olarak ikamet eden akrabayı, aile bireyini, arkadaşı ziyaret edebilme imkanı tanımaktadır. Cezayir ziyaret vizesi başvurusu yapacak olan vatandaşların Cezayir'deki yakınlarından öncelikle davetiye temin etmeleri gereklidir. Cezayir ziyaret vizesi maksimum 30 günlük bir süreyi kapsamaktadır.Cezayir'de yaşayan aile bireyini ya da akrabasını ziyaret edecek kişiler Cezayir Ziyaret Vizesi başvurusunda bulunmalıdır. Cezayir Aile Ziyareti Vizesi kısa süreli Cezayir vize kategorisine girmektedir. Cezayir Ziyaret Vizesi başvurusunda bulunan kişiler başvurularını yetkili vize danışma merkezleri aracılığıyla da gerçekleştirebilirler.

Cezayir Ziyaret Vizesi Başvurusu Gerekli Evraklar

1 - Pasaport - Cezayir ziyaret vizesi başvurularında kullanılacak pasaportun son 10 yıl içerisinde çıkarılmış olması, ziyaretçinin Cezayir seyahati dönüşü sonrası en az 6 ay geçerliliğinin bulunması ve vize basım işleminin gerçekleşebilmesi için yan yana 2 boş sayfasının bulunması gerekmektedir.
2 - 2 adet Vize başvuru formu - Cezayir vize başvuru formunun Cezayir ziyaret vizesi başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulmuş ve ıslak imzalı olması, kişinin Cezayir vize başvurusu için ibraz edeceği evraklarda beyan edeceği bilgileri destekleyici nitelikte olması gerekmektedir.
3 - Vize talep dilekçesi - Cezayir Konsolosluğu/Büyükelçiliğine hitaben yazılacak vize talep dilekçesi; vize başvuru sahibinin meslek ve görev bilgilerini, maaş bilgilerini, Cezayir'e gerçekleştireceği seyahat tarih aralıklarını ve söz konusu seyahatin kim tarafından finanse edileceği bilgilerini içermelidir.
4 - 2 adet biometrik fotoğraf - Cezayir ziyaretçi vizesi başvuru işlemlerinde kullanılacak fotoğraflar; 2 adet, 3 x 3.5 cm ölçülerinde, Cezayir vize başvuru sahibinin güncel halini temsil eden, maksimum son 3 ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz ve kişinin pasaportunda bulunan daha önce almış olduğu herhangi bir vize işleminde kullanılmamış olmalıdır.
5 - Davetiye - Cezayir'e gidecek kişinin adı, soyadı, doğum tarihi ve pasaportuna dair göstergeler bulunmalıdır. Seyahat içeriğini nelerin oluşturduğu ve referans olan kişi tarafından masrafların karşılanacağına dair bilgileri içermelidir. Davetiye gönderen Cezayir vatandaşı veya Cezayir ikamet izni bulunan kişinin bağlı bulunduğu Cezayir belediyesi tarafından onaylanmış, Cezayir devletinin resmi dilinde veya İngilizce hazırlanmış davetiye belgesi. Davetiye gönderen Cezayir vatandaşı veya Cezayir ikame izni bulunan kişinin oturum kartı veya Cezayir pasaportu fotokopisi ile birlikte ibraz edilmelidir.

6 - Vukuatlı Nüfus Kayıt örneği - Cezayir vize işlemlerinde bulunacak kişi adına güncel tarihli, aile ve ikamet etmekte olduğu adres bilgilerini içerecek şekilde düzenlenmiş tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve ön ve arka yüz bilgilerini gösterir nüfus cüzdanı fotokopisi.

Cezayir Konsolosluğu Resmi Web Sitesi: algerianembassy.com.tr